Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Help mijn drinkwater heeft een vreemde kleur!

Help er komt bruin water uit de kraan. In bruin water zit soms roest of ijzer. Meestal is de kraan dan even niet gebruikt.

Er komt bruin water uit de kraan.

In bruin water zit soms roest of ijzer. Meestal is de kraan dan even niet gebruikt. Of er zijn net werken uitgevoerd in de buurt. Laat het water even lopen tot het weer helder is. Contacteer de watermaatschappij als het water bruin blijft. Water met veel kalk of ‘hard water’ is niet slecht voor de gezondheid. Water met een geur van chloor: die geur is niet erg. Maar fijn is het niet. Als je het water wil drinken, laat het even staan in een karaf of in een fles zonder dop erop.

Is er te veel of te weinig druk op je water?

De druk op het water mag niet te hoog zijn. Anders lekt je boiler. Je watermaatschappij regelt de druk voor een heel gebied. Niet voor één woning. Wil je meer of minder druk op je water? Plaats een apparaat dat de druk regelt. Vraag je watermaatschappij wat de normale druk voor water is in jouw straat. Als het probleem aanhoudt, laat je loodgieter een drukverlager plaatsen na de waterteller.

Komt er geen water meer uit je kraan?

Misschien is je kraan stuk. Of misschien zijn je leidingen bevroren. Als je niet weet waarom er geen water meer uit je kraan komt, kan je best even bellen naar je watermaatschappij. Zij vertellen je dan wat er aan de hand is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat arbeiders in de buurt aan het werken zijn en je water tijdelijk hebben afgesloten.

TIP

Had je even geen water? Van zodra je weer water hebt, laat het water uit de kraan even lopen. Zo spoel je de leidingen schoon. Drink pas daarna weer water van de kraan.


Zoek je een loodgieter die snel en efficient je problemen oplost? Contacteer ons vrijblijvend.

Mail op , bellen 0490 39 16 16, of gebruik het contactformulier.