Bel nu

  • Phone  0 490 39 16 16
  • Loodgieter Stef Libbrecht
  • Loodgieterij - verwarming - sanitair - badkamers - regenwater - ventilatie
  • Email  Mail
  • Direction  Interventies 24/7 - Mortsel, groot Antwerpen
  • Direction  Professionele Geurdetectie

Graag zacht water !

Als loodgieter in Mortsel en Groot Antwerpen kom ik vaak in contact met klanten die te maken hebben met de gevolgen van hard water. Het water dat door onze leidingen stroomt, bevat vaak te veel kalk en is daardoor hard. Dit kan schade veroorzaken aan onze leidingen, huishoudelijke apparaten en zelfs aan de verwarmingsinstallatie. In regio's van België waar hard water een veelvoorkomend probleem is.

Wat is hard water?

Water bevat van nature mineralen, waaronder calcium en magnesium, die kalkaanslag kunnen veroorzaken. De hardheid van water wordt gemeten in Franse graden (°fH), waarbij één graad staat voor één gram kalk per duizend liter water. Als de hardheid de kaap van acht Franse graden overschrijdt, spreken we van middelhard water, en vanaf zestien Franse graden wordt het als hard water beschouwd.

Gevolgen van hard water

Hard water kan problemen veroorzaken, zoals verminderde warmwaterproductie, verstoppingen in de aanvoerleidingen, hogere kans op bacterievorming en versnelde corrosie van apparaten.

Wanneer water ontharden?

Het is raadzaam om een waterontharder te laten installeren zodra de hardheid van het water acht Franse graden of hoger bedraagt. Dit is niet alleen een verstandige investering voor de duurzaamheid van je huishoudelijke apparaten, maar ook voor je eigen welzijn.

Technieken om water te behandelen

 Er zijn verschillende technieken beschikbaar voor waterbehandeling, maar de meest effectieve is ionenuitwisseling. Deze techniek verwijdert calcium- en magnesiumionen uit het water, waardoor kalkaanslag wordt voorkomen en het water zachter wordt. Als loodgieter raad ik deze methode dan ook ten zeerste aan.

Advies 

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp of overweeg je om een waterontharder te installeren, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.En zoals veel klanten al weten, ik sta altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie.

Wil je zekerheid? Laat de hardheid van je water controleren.


BEL, SMS of Whatsapp op 0490 39 16 16   -  Mail via contact